Webpage: StormPartner

Du hittar hemsidan för Stormpartner HR-support här:
http://stormpartner.se

fredag 25 januari 2013

Får köra tåg med Aspbergers

Transportstyrelsen hade fel

saxat ur mentorline.se utan kommentar här

2013-01-25

Högsta Förvaltningsdomstolen ger Transportstyrelsen bakläxa i fallet med lokföraren som stängts av på grunda av diagnosen Aspbergers syndrom. Efter nära fyra år för lokföraren tillbaka jobbet.

Som rt-forum rapporterat blev lokföraren Torolf Jansson avstängd 2009 efter 20 år på SJ. Orsaken var att han frivilligt utretts av psykolog och fått diagnosen Aspbergers syndrom. Arbetsgivaren hade inga synpunkter på Torolf Janssons sätt att sköta sitt arbete – men det hade Transportstyrelsen som ansåg att Aspbergers inte var förenligt med det mycket ansvarsfulla jobbet som lokförare.

Torolf Jansson ansökte om dispens för att få fortsätta köra tåg och han vann i både Förvaltningsrätten och Kammarrätten som bägge ansåg att han skulle få fortsätta med sitt arbete. Men Transportstyrelsen vägrade ge upp fallet och överklagade till Högsta Förvaltningsdomstolen. Nu har alltså högsta rättsliga instansen på rekordsnabb tid avvisat prövningsrätt och därmed så gäller de tidigare domarna: Torolf Jansson får börja köra tåg igen.






Om du vill få stöd i HR-frågor, kontakta StormPartner AB : 
Mail: info@stormpartner.se 
Hemsida: http://stormpartner.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna inlägget: